Kodutud loomad kui probleem meie ühiskonnas, võimalikud põhjused ja lahendused

Arhiiv


Kodutud loomad kui probleem meie ühiskonnas, võimalikud põhjused ja lahendused

Kaisa Silluste
KURESSAARE GÜMNAASIUM Vanus: 17 Klass: 10 Juhendaja: Sirje Kereme

Tänapäeva inimestel on alati kiire. Enamasti ei märkagi me tänavanurgas kükitavat hüljatud looma või poes olevat rahakogumiskasti. Inimesed on muutunud hooletumaks ja ükskõiksemaks. Tänavatel hulgub aga sadu abivajavaid loomi ja varjupaigad on täis kodu ootavaid lemmikuid. Tänu majandussurutisele on aga riigi rahakott veelgi õhemaks muutunud ja seetõttu sõltub loomade aitamine eelkõige inimeste enda panusest ja heatahtlikkusest. Seetõttu tahtis autor välja uurida, kui palju inimesed tegelikult tegelevad kodutute loomadega, mida ollakse valmis nende heaks tegema, mis võiksid olla peamised põhjused loomade hülgamiseks ning mida hulkuvate loomade arvukuse vähendamiseks ette saaks võtta.

Antud teema valiti, kuna kodutud loomad on üheks suureks probleemiks meie ühiskonnas ja autori meelest jäetakse see tihti piisava tähelepanuta.

Teema on aktuaalne kogu maailmas ja see ei ole alles hiljuti tekkinud, vaid alati eksisteerinud probleem, millele ei ole aga kunagi küllalt tähelepanu osutatud ja on seetõttu järjest süvenenud.

Artikli täisversiooni leiad PDF failist.