Tarbijakäitumine Ülemiste RIMI hüpermarketi juustuosakonna näitel

Arhiiv


Tarbijakäitumine Ülemiste RIMI hüpermarketi juustuosakonna näitel

Rain Kauge
KEHRA GÜMNAASIUM Vanus: 17 Klass: 11 Juhendaja: Kristel Rannaääre

Tarbijakäitumise uurimine sai alguse 1857. aastal ning viimase 50 aasta jooksul on toimunud progress tarbijate parema mõistmise suunas. Tarbijakäitumise uurimisega tegelevad ettevõtted ise või tellivad teenust turu-uuringutega tegelevatelt ettevõtetelt, kes peamiselt küsitlevad tarbijaid meili või telefoni teel või jälgivad tarbijaid kaupluses.

Uurimistöö teema valikul lähtus töö autor isiklikest huvidest, teema aktuaalsusest ning uurimistöö koostamisel kogutava informatsiooni praktilisusest ning seadis töö eesmärgiks teada saada erinevate tarbijagruppide ostukäitumist mõjutavad tegurid.

Uurimisküsimusteks seati, kas kõrgharidusega naised ja mehed on nõudlikumad pigem juustu omaduste kui hinna suhtes ning kas lastega vanemad ostavad degusteeritavat juustu vahetult pärast proovimist. Veel sooviti teada, kas lastega vanemad ostavad pigem sooduspakkumistega juuste.

Artikli täisversiooni leiad PDF failist.