Arhiiv


Allergia avaldumine Konguta Kooli õpilastel ja õpetajatel

Marta Külaots
KONGUTA KOOL Klass: 4 Juhendaja: Astrid Külaots

Minu töö teema on allergia avaldumine Konguta Kooli õpilastel ja õpetajatel. Valisin selle teema, sest allergia avaldumine tänapäeva ühiskonnas üha sageneb. Kuna olen ise allergik, siis soovisin uurida, kas meie kooli õpilaste ja õpetajate seas leidub teisigi allergikuid. Soovisin teada, kas allergia segab õpilaste ja õpetajate igapäevaelu ning kuidas muuta elu allergiaga talutavamaks. Samuti tahtsin rohkem allergia kohta teadmisi saada.
1. ALLERGIA MÕISTE NING SÜMPTOMID
Allergia ehk ülitundlikkus on organismi ebatavaline reaktsioon ühele või mitmele ainele, mis on ohutud teistele inimestele. Allergiliste haiguste esinemissagedus on viimasel aastakümnel oluliselt tõusnud. Seda seostatakse mitmete teguritega, näiteks keskkonna saastatuse suurenemisega. Läbiviidud uurimused näitavad, et Eestis on peaaegu iga 3. laps ja 5. täiskasvanu allergiline.

Artikli täisversiooni leiad PDF failist.