Arhiiv


Prügi minu kodus

Asser Lutsar
ANTSLA GÜMNAASIUM Klass: 3 Juhendaja: Tiina Kübarsepp

Ma tegin selle töö, sest me sorteerime kodus prügi erinevalt ja mind huvitas, kui palju eri liiki prügi meie peres tekib.

Me peame prügi sorteerima selleks, et prügihoidlatesse ei satuks taaskasutatavaid jäätmeid. Ohtlikud jäätmed – näiteks kasutatud autoakud või tühjad patareid – on inimestele ja keskkonnale kahjulikud, kui need satuvad veekogudesse, mulda või siis õhku.

Köögijäätmetest ja aiajäätmetest saab komposti. Kompostist saab väga head mulda, et taimi väetada. Kompostmuld on väga väärtuslik. Kui kasutada vanapaberit mitu korda, säästaks see palju rohkem loodust. Paljusid asju, mida võiks ära visata, saab uuesti kasutada või neist midagi teha, kui nad on ümber töödeldud.

Ma uurin oma töös, kuidas prügi uuesti kasutada saab, kuidas meie peres see on korraldatud ja kuhu on võimalik kodus tekkiv prügi panna.

Artikli täisversiooni leiad PDF failist.