Arhiiv


Kätepesuharjumus Orissaare Gümnaasiumi 1.-7. klassi õpilaste näitel

Hendrik Ansper, Taavi Ansper, Johanna Nõukas
ORISSAARE GÜMNAASIUM Klass: 4 Juhendaja: Lia Alas

Käesoleva töö eesmärk on üldistada Orissaare gümnaasiumi 1.–7. klassi õpilaste kätepesuharjumust. Uurimuses osalesid Orissaare gümnaasiumi õpilased, kes käivad söömas esimesel suurel vahetunnil. Kasutasime vaatlusmeetodit. Lisaks küsisime veel kaks küsimust. Uurimuse vaatluse viisime läbi 2013. aastal märtsi kahe esimese nädala viie päeva jooksul. Kuna me pidime sööklas olema enne teisi, siis vaatluspäevad valisime vastavalt meie tunniplaanile.

1. KÄTE PESEMINE
Puhtuse hoidmine ehk hügieeninõuete täitmine algab käte pesemisest. Kätepesu on igapäevane, aga väga tähtis isikliku hügieeni protseduur. Me ei pese oma käsi ainult selleks, et nad oleksid puhtad, vaid ka selleks, et kaitsta ennast ja teisi infektsioonhaiguste eest. Tervisekaitse seisukohast on käte pesemine kõige tähtsam bakterite ja osade viiruste levimise vältimise viis.
Lastele tuleb käte pesemist varakult õpetada ja hiljem noortele pidevalt üle korrata selle protseduuri vajalikkust. (http://www.pireka.ee/ee/ee/main/kasulikku)

Artikli täisversiooni leiad PDF failist.