Arhiiv


HUMOORIKAD JUHTUMISED MINU SUGUVÕSAS

KRISTI MALM
LÜMANDA PÕHIKOOL Klass: 7 Juhendaja: Kairit Kiisla, kaasjuhendaja Triin Malm Tegemist on loovtööga.

Meie suguvõsas on aegade jooksul juhtunud päris palju lõbusaid seiku. Neid on tore jutustada kartulivagude vahel, sünnipäevalauas, saunalaval, puid lappides jm. Ma soovin, et need lood ei kaoks ega ununeks, vaid elaks iga uue põlvkonnaga ikka edasi. Ma tahan need säilitada ka oma lastele ja lastelastele. Kuna kõik meie pereliikmed on põlised saarlased, siis ongi enamus lugusid aset leidnud Saaremaal. Üks lugu on seotud ka Vilsandi saarega ning üks lugu juhtus Tallinnas.
Minu töö eesmärk oli õppida oma sugulasi paremini tundma ja jäädvustada nendega toimunud naljakaid juhtumisi nii sõnas kui ka pildis. Meetodina kasutasin intervjuud. Oma ideed hakkasin ellu viima 2018. aasta lõpus, sest soovisin osaleda vabariiklikul väikeste kodu-uurijate konkursil, kus 2019. aasta teema oli „Naer on terviseks“. Seega on suurem osa minu tööst koostatud 6. klassis. Iga loo juurde tegin ise ka illustratsioonid. Üks minu unistusi on olnud raamatu illustreerimine. Seda tööd tehes mul see unistus justkui täitus.