Arhiiv


Akadeemiake erinumber/2023 (45)

Õpilaste teadusajakirja Akadeemiake toimetusel on suur rõõm, et koostöös Eesti Teadusagentuuriga on ilmunud järjekorras teine erinumber, mis toob lugejate ette auhinnatud ja väljapaistvaid õpilasuurimusi ja loovtöid. Mõned uudse lähenemisega tööd ja nende tarmukad autorid on juba silma paistnud ka rahvusvahelisel tasemel, näidates Eesti õpilasuurimuste kõrgtaset. Seekordne erinumber tutvustab taaskord õpilaste mitmekesist huvi Eesti looduse, kultuuri ning tehnika ja meedia- ja ühiskonnauuringute vastu.

Akadeemiakese toimetuse poolt pakume välja reaktsioonisegu, mis meie hinnangul loob viljaka keskkonna suurepäraste uurimuste valmimiseks:

  • võta üks huviline ja tahtejõuline õpilane,
  • vii kokku süstemaatilise ja entusiastliku juhendajaga,
  • lisa valdkonna missioonitundega asjatundja,
  • viiluta juurde jõukohane, kuid siiski väljakutseid pakkuv teema, 
  • puista segusse tööks vajalikke vahendeid ning ressursse.

Seejärel sega segu mõõduka tempoga ning jäta aega marineerumiseks ja järelvalmimiseks. Mõningase aja, küpsetava arutelu ning hoolika vormimise tulemusena valmib üks äge õpilasuurimus!

Akadeemiakese erinumbri avaldamine on olnud võimalik tänu toetajatele, tööde toimetajatele ja erinevate elualade asjatundjatele, kes seotud nii õpilastööde konkursi kui ka erinumbri väljaandmisega. Suur tänu kõigile autoritele, juhendajatele ja uurimistööde valmimisele ja ilmumisele mitmel moel kaasa aitajatele. Teie töö on väga suurt tunnustust ja märkamist väärt!

Erinumbri peatoimetaja Triinu Visnapuu ning toimetajad Pille Säälik ja Kristiina Mark