Arhiiv


Akadeemiake erinumber/2020 (41)

Tere kõigile väiksematele ja suurematele teadushuvilistele!

Ka algklasside lapsed on olnud väga tegusad ja tublid ning harjutavad juba kätt uurimistöödega. Seepärast avaldame sel aastal ka erinumbri algklasside töödega – neid on tervelt kuus!

Esiteks võiks lugeda Ronja Vindi kirjutatud tööd „Vanad asjad minu kodus“. Ta elab väga vanas talus, mis ehitati 1889. aastal ning oma töös jutustab ta huvitava ajalooga esemetest, mis tema kodus leida võib.

Sellest, kui kiiresti liigub tigu, saab lugeda Tevin Loide ja Markus Jürissoni uurimistööst. Neil on mõlemal koduaias palju viinamäetigusid ning nad tahtsid teada saada, kui kiiresti nad liiguvad võrreldes näiteks kiriteoga.

Karoliina Kolts uuris enda töös tuultolmlevaid taimi sarapuud ja kaske.

Roosi Raudsepp, Martti Miks, Andres Kull ja Karl-Markkus Metslind kirjutasid enda töös, kuidas taimede ümberistutamine soodustab lopsakat taimekasvu.

Muusikasõpradele pakub kindlasti huvi aga uurimistöö, kus Andreas Lääne kirjutab, kuidas ta tegi porgandist flöödi ning kaua ta seda mängida sai, enne kui pidi selle ära viskama.

Eleri Krünvald, Mairis Krünvald, Anneli Metsoja uurisid oma töös muna asendamise võimalusi erinevates toitudes ja küpsetistes. Vastuse leiab küsimus, kuidas teha ilma munata omletti.

Joonas Sooneste soovis teada saada, kuidas saksa keel mõjutab Tallinna Saksa Gümnaasiumi saksakeelse osakonna õpilaste keelekasutust.

Algklasside uurimistööde erinumbri ilmumist toetas Sihtasutus Eesti Rahvuskultuuri Fond Sini-valge fondist. 

Head lugemist kõigile!